Direktlänk till inlägg 14 december 2008
Här kommer receptet på de otroligt saftiga saffransbullarna
Kom ihåg att de bullar ni väljer att använda fyllningen på blir bäst om man gör dem som vanliga bullar till formen och ta inte för mycket fyllning bara tunnt lager :)
Till 40-45 st bullar
2dl/250g Kesella naturell
1g Saffran
50g Jäst
5 dl Standard-mjölk (jag använde sojamjölk den är söt och god)
ca 175g Smör
½tsk Salt
2½dl Socker
1½ liter Mjöl
1 ägg att pensla med
Russin
Grädde + mandelmassa till fyllning (50/50 ungefär, blanda och får en bli rinnigt/flytande)
Blanda jäst med mjölk och smör (37 grader, fingervarmt) blanda i kesellan och saffran
Rör ned salt + socker + ca 1 liter mjöl
Vänd ned resterande mjöl i omgångar till degen blir smidig och seg
Jäs 40 min. med lite mjöl på
Knåda degen och dela i fyra delar, ta varje del och dela upp den i ca 8-10 bitar, rulla bitarna till "ormar", platta till "ormen" och bred tunnt lager med fyllning, rulla till bulle!
Jäs bullarna 30 min.
Pensla med ägg och grädda på 225 grader i 7-10 min.
Enjoy!!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.