MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 14 december 2008

Recept på lussekatterna

Av Vivi - 14 december 2008 21:09

Här kommer receptet på de otroligt saftiga saffransbullarna

Kom ihåg att de bullar ni väljer att använda fyllningen på blir bäst om man gör dem som vanliga bullar till formen och ta inte för mycket fyllning bara tunnt lager :)


Till 40-45 st bullar


2dl/250g Kesella naturell

1g Saffran

50g Jäst

5 dl Standard-mjölk (jag använde sojamjölk den är söt och god)

ca 175g Smör

½tsk Salt

2½dl Socker

1½ liter Mjöl


1 ägg att pensla med

Russin

Grädde + mandelmassa till fyllning (50/50 ungefär, blanda och får en bli rinnigt/flytande)


Blanda jäst med mjölk och smör (37 grader, fingervarmt) blanda i kesellan och saffran

Rör ned salt + socker + ca 1 liter mjöl

Vänd ned resterande mjöl i omgångar till degen blir smidig och seg

Jäs 40 min. med lite mjöl på

Knåda degen och dela i fyra delar, ta varje del och dela upp den i ca 8-10 bitar, rulla bitarna till "ormar", platta till "ormen" och bred tunnt lager med fyllning, rulla till bulle!

Jäs bullarna 30 min.

Pensla med ägg och grädda på 225 grader i 7-10 min.


Enjoy!!  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se