MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 7 december 2008

"jag ska inte säga att ni inte skall gråta ty alla tårar är inte av ondo"

Av Vivi - 7 december 2008 16:00

Efter alla mina inlägg senaste tiden tyckte jag det var dags att ta upp något viktigt igen..


Detta underbara citat är från sagan om ringen, konungens återkomst. Gandalf säger detta när de ska åka över haven i slutet... Tycker det är ett underbart citat.


Jag lärde mig när jag växte upp att inte gråta, inte för att jag hade elaka föräldrar men barn ser, de ser hur ledsna/stressade/uppgivna föräldrar kan bli när de gråter. De ser hur klasskamraterna reagerar när de gråter. Många barn lär sig fort att det inte är bra att dela sina tårar med omvärlden.

Jag har visserligen alltid kunnat gråta inför folk om vi kollat på en sorglig film men inte annars, det var ibland jag grät inför min familj, vänner ---aldrig. pojkvänner---- defenitivt inte. Har jag sörjt eller varit ledsen har jag helst gjort detta i min ensamhet, jag har inte sökt stöd hos andra.


Däremot vet jag hur speciellt mitt nuvarande förhållande är för jag har här lärt mig att gråta. För inför  min älskling har jag gråtit, jag har inte bara fällt tårar utan även låtit honom torka dem.  Vi har gråtit tillsammans när vi förgäves försökte få liv i våra döda kattungar....

Det gör att jag känner honom så mycket närmare mig!


Vi borde kunna gråta, vi borde kunna visa att det är okej för visst känner alla för att gråta ibland och vi visar inte svaghet genom att visa tårar.  

Alla tårar är inte av ondo :) 

 
ANNONS
 
Margita

Margita

7 december 2008 20:34

Om vi inte gråter av t.ex sorg eller ledsnad blir det till en annan känsla och då i en mycket värre form: ångest. Så gråt på!!!!!!!! Det är väldigt väldigt mänskligt!!

http://mareli.bloggagratis.se

 
malin-helena

malin-helena

8 december 2008 10:39

Sånt fint inlägg.
Jag kan inte annat än att hålla med. På något vis för tårar människor närmare varandra. Jag visar nästan alla mina känslor genom tårar, det är ofta jobbigt. Eftersom att det är just "svagt" att gråta inför folk.. tydligen..
Men jag håller med dig, tårar betyder inte alltid svaghet.

http://malin-helena.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se