MissVivis synvinklar

Alla inlägg under november 2008

Av Vivi - 26 november 2008 16:11

...Näsan blir mer och mer täppt... halsen känns som om jag käkat brännässlor...  jag kan inte bli sjuk nu ...det finns ingen olämpligare vecka att bli sjuk på ....jag ska vara barnvakt i morgon ! Jag ska ha Ellen-projektet i morgon ....jag har en massa massa viktigt på fredag och helgen Göteborg... Piss...rent ut sagt ...ursäkta mitt språk men detta var högst olämpligt *tuggar c-vitamin*

ANNONS
Av Vivi - 26 november 2008 13:39

Va bara tvungen att säga att jag är duktig ....

Jag var uppe med pojken i morse och lagade gröt .D *DUKTIG FLICKA* *Duktig flickvän*

...Hmmm sedan träffade jag Lena-Lena och pratade Ellen....men nu verkar det som om duktigheten tagit slut...ont i magen och ont i halsen ... humpf... och jag som ska pynta och baka :/

ANNONS
Av Vivi - 26 november 2008 13:13

Världen är inte svart och vit , jag vet man ibland undrar man ...


Ärligt har ni själva haft en chef någon gång som varit duktig på att ge beröm och bra kritik? Då pratar jag inte bara om en snabbt "bra jobbat" och en klapp på ryggen. Jag menar ett riktigt samtal där de talar om vad det är som är så bra med just dig, varför du är viktig för företaget osv.


Jag har aldrig hört talas om en chef som sagt : - du har verkligen slitit på detta företaget senaste månaderna, du förtjänar en bonus , eller du förtjänar lite extra ledighet!

Pratar om detta för att min egen erfarenhet säger mig att de flesta chefer jag haft har varit dåliga på bekräfta mig som person. Visst de har det verkligen inte lätt, en chef har oftast stor press på sig och har kanske många under sig & många bollar i luften osv osv.


Jag kan bara känna att någon gång hade det varit skönt med ett

- Du har verkligen slitit idag, gå du en timma tidigare (betald ledighet)

- Du är en av de som ställer upp mest och jag vill bara tala om att det betyder jätte mycket för mig och företaget

- Du har gjort en jätte bra försäljning denna månaden , här får du ett presntkort på massage .... tex.


Jag är själv en av de personer som jag anser har hög arbetsmoral, jag var alltid en av dem som ställde upp som kämpar till slutet men man tröttnar efter tag eftersom det inte leder någon vart!

Min sambo sliter som ett djur på sitt jobb och gör faktiskt två personers jobb just nu. Det gör mig så ledsen att de inte kan uppskatta allt han gör för dem, jobbar över utan betalning ...hoppar in och jobbar på helgen för att hinna klart.

Jag önskar det finns någon chef därute som läser detta och kanske ger ngn av sina anställa lite extra beröm & uppmuntran efter att ha läst detta.  


Av Vivi - 26 november 2008 12:41

De är så goa mina små liv!!!

Fick precis reda på att En kvinna jag haft lite kontakt (kollat hennes blogg och hon har kollat min) hennes katt är halvsyskon med min katt...de har samma härliga lurv till pappa (en bjässe vill jag lova) hennes kissar är så söta så söta...näääästan lika söta som mina :)

(För de som hyser intresse ligger hon på Sibbekompis i länkar)


Jag plockade fram alla julskaer igår för idag ska det bakas choklatechip-cookies och pyntas!! ikväll ska jag och pojken förmodligen till min kompis Cissi och hennes lilla familj med fästman Mattias och lillfisen Calle som jag ska passa i morgon!

 Busy busy...


Lägger in denna bild på Angelique, hon är så söt och retas så med matte när hon är helt omöjlig att uppfostra, hennes mamma var mycket lättare. Angie är överallt där hon inte får vara och alla julprydnader skakar nu av skräck inför kommande placering. Jag tror inte ngt kommer få stå på sin plats när jag väl satt upp det *suck*   Se bara på henne .-...visst ser hon belåten ut när hon skrattar i smyg åt matte!Av Vivi - 26 november 2008 12:28

Ok... jag vet jag vet ..jag ska putsa spegeln och jag vet att jag har världens roligaste pose´ men denna bild är inte en "ego-bild" för den visar itne mitt ansikte och är inte tagen tillräckligt mycket snett uppifrån! (visste inte att det fanns ett uttryck för dessa bilder och en hel massa regler om vad som är ego-bild eller inte ..hi hi detta lärde jag mig av mina söta Ellen-tjejer)


Hursom.... arbetslös men i behov av Nyårsklänning... Nyår ..ganska långt kvar ... fick min sista lön igår och a-kassan förhoppningsvis på väg så jag har egentligen så jag klarar mig eftersom jag får semesterpengarna innan jul (från jobbet)

Klänningen kostar 500:- och i vanliga fall hade det varit värt det för en nyårs/festblåsa men nu är man ju arbetslös och jag har ingen aning om vad som händer i januari/februari då jag ska leva bara på a-kassan ....

...den e så fiiin! *ångest*

Hjäääälp----- behålla ha hela utstyrseln för nyår & jul klar eller lämna tillbaka och springa på mellandagsrea och riskera att bli utan klänning??  

Av Vivi - 25 november 2008 16:24

Hmmm min vecka har börjat lugnt, i morgon ska jag träffa snälla-lena och prata Ellen (se tidigare inlägg för förståelse he he he) ...vi ska prata om självförtroende på torsdag med tjejerna och jag har en massa roliga frågeställnngar i huvudet...

- får man bättre självfötroende om man har en pojkvän/flickvän?

- Hur får man bra självfötroende?

- Har en snygg tjej bättre självförtroende än en "ful" och följden av detta blir ju - förknippas självfötroende med utseende.... massa kul som jag tror jag kommer få en massa intressanta kommentarer om, detta kommer jag dock inte skriva här för även om jag pratar om Ellen skulle jag aldrig avslöja något som skulle kunna peka ut någon av tjejerna!


Nu tappade jag tråden ..det jag skulle skriva var ju om julpynt!

Jag har funderat på att julpynta men känns som om jag vill göra det senare i veckan ..kruxet är att jag blir mer och mer upptagen ju senare i veckan det blir och i helgen är jag ju borta i Gbg...

Har städat lite idag och sorterat papper (välbehövligt) så det få nog bli lite pynt iaf...  i morgon pynt och Ellen

Tordag:  Barnvakt åt lillfisen Calle min söta Cissis ännu sötare son!

KramAv Vivi - 25 november 2008 14:18

Det finns ibland en liten uppsida med att vara tråkig, trött och lite hängig.... Jag har spenderat dagen (och gårdagen) med några av mina favvo tjejer. Talar om Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda...Jag älskar "Sex and the City". Man kan se feminism på så otroligt många sätt. För några är det manshatare, andra ser karriärkvinnan som sätter sig själv för som feminist och en del kvinnan som i dagens samhälle vågar vara hemmafru. För mig är det enkelt, eller iaf relativt...

FEMINISM: Att vilja ha lika lön för lika arbete attt få samma plats och rättighet som alla andra utifrån sina egenskaper och inte sitt kön!

FEMINIST: En kvinna eller man som önskar feminism det vill säga lika lön för lika arbete= jämdställdhet! En feminist kan se ut precis hur som helst, man eller kvinna, sminkad elelr osminkad,  orakad eller rakad, klädd i utmanande kläder eller i säckiga tröjor.


Vi kommer inte ifrån könsskillnaderna, de finns där...de finns där fysiskt och de finns där psykiskt. Det vi kan göra är att försöka plocka ned det vardagliga som satt sig i system, fördomar finns men vi behöver inte bidra till dem. Kvinna - klena nerver , Kvinna -  älskar skor osv.

Jo...jag är lite nipprig, jag är helt galen i skor och ja jag sminkar mig och pushar upp mina bröst när jag går ut ... jag kommer inte sluta med detta, men jag gör dessa saker för att jag är jag inte för att jag är kvinna. Har haft killkompisar som shoppar mer än mig, pojkvänner mer fåfänga... (har inte hittat ngn med fler skor men det är omöjligt hi hi )

Det ni kan göra är att ifråga sätta dumma kommentarer ni får eller om en arbetskamrat som är kille har betydligt högre lön än er (utan tydlig orsak naturligtvis)

Innan jag avslutar detta lååååånga inlägg vill jag slå ett slag för SYSTERSKAP

Snacka inte en massa skit om varandra, om tjejen i baren har en superkort kjol....och? Om din arbetskamrat har legat med chefen...och? Oftast är det bara rykten ....ni vet inte historien bakom! Försök istället ge en tjej på krogen en komplimang, det finns inget man blir så glad av när man går ut än att en främmande tjej kommer fram och säger att man dansar bra eller har snygga skor. Jag har fått komplimanger och jag försöker alltid ge för det höjer humöret på de flesta.

VIKTIGAST: är ni en grupp tjejer som ser en annan tjej i en situation hon verkar obekväm i eller rent av utsatt, kanske ett killgäng som omringat henne... gå fram! Fråga... tro inte bara att det är något internt som hon löser.... de flesta våldtäkter börjar på det sättet...och genomförs för att folk bara går förbi!!!!!


Japps nu ska jag skriva nonsens igen

Av Vivi - 24 november 2008 12:57

Kollade precis ut genom fönstret och småsmåsmå vita flingor faller ....hurra ! Hmmm kanske jag skulle börja julpynta idag ....eftersom jag inte är hemma i helgen måste jag ju göra det i veckan eftersom jag inte är hemma i helgen....vill ju ha jul 1.a advent!!!


Snö.....wheeeeeeeeee!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se