MissVivis synvinklar

Alla inlägg under oktober 2008

Av Vivi - 10 oktober 2008 13:23

Japp....att sjuta sig själv i foten kan tyckas då jag själv har katter och älskar dem men jag är otroligt trött på vissa människors attityd!!!


Det finns en sjukdom som kallas HCM som börjat vandra i vår ras och visst det är en hemsk sjukdom och visst vill man förhindra att denna sjukdom sprids... nu är det så att jag parade min hona med en hane som hade en anmärkning och detta var ägaren till hanen helt öppen med. Vi pratade om det och hon berättade vad vetrinären hade sagt och katten skulle i princip bli friskförklarad men det låg precis på gränsen och han sa att det gick bra att ta en kull elelr två detta året. Så har jag förstått detta och jag har absolut ingen anledning att misstro denna snälla människa som ägde pappakatt! Vår katt är ju friskförklarad och vad jag trodde så hade hon en bra historia bakår...FEL! Jag fick igår veta att det finns spår av denna sjukdomen både i mammans & pappans led så våra underbara kattungar har nu spår av detta från två håll. Det är ju jätte tråkigt men det som stör mig är att nu verkar alla dessa kattmänniskor runt om verkar tycka sig ha rätten att lägga sig i, ge "goda råd" och framför allt snacka en j-vl massa skit! Om katterna, om ägarna ...detta är typisk för områden där mycket kvinnor finns. Herregud, självklart ska man förhindra att sjukdomen sprids och jag kan inte använda mina katter i avel, det har jag fattat, men snälla sluta trycka in detta i huvudet på mig!!


Folk ringer och hör av sig och skriver om detta för mig men hur många var liak engagerade när vi fick kattungaran och förlorade tre av dem, hur många RINGDE och beklagade att vi förlorat tre av våra bäbisar.... kattungar jag väntat på och älskat eran innan de föddes. Efter ett dramatiskt kejsasnitt var ungarna för svaga ...av fem fick vi behålla två. Två av ungarna som dog, dog i mina händer efter flera försök med hjärt och lung räddning, efter flera vakna timmar då jag försökt mata dem med pimpett.


Snälla ni som läser detta.... om ni är kattmänniskor ..sluta prata skit omvarandra, stötta och hjälp istället !!

Jag kommer aldrig sätta mig fot i ett kattsällskap igen pga detta. Det har varit skitjobbigt !!! 

Av Vivi - 9 oktober 2008 16:54

Igår hade jag en vännina på besök, vi satt och drack rosévin och pratade...

Bland annat om den svenska "moralen"  ...är OK att drick vin en torsdag... Min vänninas kompisar blev förvånade över vårt lilla "tilltag" : 

-  vin en tordag..nämen jag säger då det ...

Ärligt talat har jag och min vän jobbat i krogbranchen... då dricker man den dagen man är ledig...oftast en ons. eller sön ... och när jag pluggade var det fest mån.-tors men helgen slappade man utan alkohol... Är det okej att ta ett glas vin i sin ensamhet eller klassas man som en person med alkoholproblem ?? Vi diskuterade detta en stund och många andra roliga saker.... Tycker så mycket om Ninafina !! Hon är en ärligt och vacker människa innuti och utanpå ! Det borde finnas flera sådana ... efter min lilla utfall tidigare om kattfaschister så ger sådana som hon mig hopp om mänskligheten igen :)


Just nu klarar jag rätt så bra att var arbetlös ..eller jag blir arbetslös först den 31/10 så tekniskt sett går jag utan uppdrag ...det ända är att pengarna försvinner ... vet inte vart de tar vägen ... :)

Av Vivi - 8 oktober 2008 15:24

Idag har jag spenderat nästan en hel dag i sängen ... gud vad skönt! Jag tog tag i en av böckerna jag bytte till mig på bokbytarkvällen, den verkar riktigt bra så jag har snart läst halva. Av erfarenhet, sedan jag var arbetslös senast, så vet jag att jag inte får ut något av att gå omkring och oroa mig. Jag ska istället försöka njuta av ledigheten eftersom pga mina jobbhopp inte haft någon ordentlig semesterchans. Lättare sagt än gjort då jag är uppfostrad till att oroa mig men det är ändå skönt att ligga och läsa lyssna på Depeche, Linkin, Silverchair (gud komemr ni ihåg dem...det var ett tag sedan) eller som nu chinagirl med David Bowie...


Det var lite svårt dock att koncentrera sig till att börja med då mina ungar inte alls ville att matte skulle läsa, hopp hopp på matte, lek lek med mattes hår, sniff sniff på mattes te och kaka. :) De är söta men det är som att ha småbarn hemma :)


Ska snart iväg och hjälpa en kompis byta lampa i bilen..det ska bli intressant hur många blondiner krävdes det nu igen för att byta lampa ???

Av Vivi - 7 oktober 2008 09:51

Jepps--- vaknade någorlunda i tid idag , 0800 sedan kunde jag inte soman om för att en av tjejerna från bokkvällen ringde, hon hade glömt sin väska här med sina jobbnycklar i ....oups.


Idag är en tråkig dag... det är dimmigt, kallt ute och väldigt kallt inne eftersom vår lägenhet har "naturlig ventilation" bha...jag kallar det drag!!!!

Det drar en massa och värmen har inte kommit igång ännu, vi har problem med värmesystemet i källaren och elementen... lägenheten väcket alltid beundrande små uttrop när folk hälsar på men det finns mycket övrigt att önska och en totalt oengagerad hyresvärd.... ja ja vad är en bal :)


Längtar tillbaka till sol och värme...vita stränder och jag har blivit sugen på att tatuera mig igen... jag har tänkt på det länge och det börjar bli dags i så fall och välja motiv... har lite olika ideer.... :) får skriva mer om det sedan men det får ett eget inlägg ;P

Ja ja ....funderar på att plugga lite körkort och sedan unna mig att krypa ned i soffan med en film...


Ikväll ska vi till vetrinären med ungarna...det blir vaccinering och chipmärkning för hela slanten!! Hoppas de kommer vara duktiga kissungar.


Slutligen.. MER MYZ ÅT FOLKET!!!

Av Vivi - 6 oktober 2008 09:51

För er som inte vet har rädda barnen ett projekt som heter Ellen som går ut på att tjejer mellan 20-30år som tar sig ut till en åttondeklass och har ett par träffar med dem där man diskuterar kärlek, sex, vänskap m.m m.m


Jag har nu engagerat mig i detta och ska bli samtalsledare tillsammans med en annan tjej för en åttonde klass här i stan och det ska bli jätte kul!!!

Vi hade utbildning hela helgen, har lärt mig en hel del faktiskt och framför allt träffat en massa trevligt folk.


Ikväll ska vi ha bokbytarkväll igen, vi blir inte så många men de tre viktigaste kommer vara där..mamma, syster och jag :)

Vad bokbytarkväll är?? Jo man tar med sig någorlunda fräscha och framför allt bra pocketböcker , lika många du tar med dig får du ta med dig därifrån... man byter alltså böcker med varandra (varav namnet "bokbytarkväll")

Så nu ska jag sätta igång och baka lite kakor, vad sägs om chokladchips -kakor (det heter faktiskt så på svenska :)   ) för det måste man ha om man byter böcker...men för så ska jag springa efter kattungarna för det är så attans busiga nu vid 9 veckor ålder...man blir helt slut!! 
Nahh.....ungaran har krupit in i en håla i vårt täcke och somnat!!! Sötnosarna!!

Av Vivi - 3 oktober 2008 15:13

Har haft en jätte mysig dag med min kompis Maria idag! Vi har lunchat, fikat, busat med kattungarna och SHOPPAT!!!

Hmmm vad är det första Vivi gör den veckan jag blivit arbetslös??? Shoppar... två kjolar och en bolero blev det men det var inte så dyrt och jag vet att jag kommer att använda dem så ... jag tycket att jag behöver lite "pick me up" kläder... alltså då menar jag "pick me up"=bli glad

INGET annat :P


Sökt ett jobb idag ....

Fått lillfisen att äta kattmat .."bockar och tar emot applåder" jojomen det kräsne lille skitungen har ju bara druckit mjölkersättning men den svindyra kattmaten låter han minsann bli ... men vanlig ica burkmat utan näring är tydligen mumma "suck"  men men ...bara han äter så ...


I helgen blir det utbildning för hela slanten... projekt "ELLEN" Sätter igång... nyfikna... kanske berättar ngn gång ;)

Nu ska jag på afterwork (har inget jobb ha ha ha afternotwork låter ju bara dumt) med mina arbetskompisar som inte heller har jobb...


Som min syster säger ...hare hare bra!

Av Vivi - 2 oktober 2008 11:29

Hade en underbar fika med mina tjejer igår, de får mig alltid att må bättre!!


Andra dagen utan arbete, eller jag har ju en månads uppsägningstid från mitt jobb men utan uppdrag så får jag hålla till här hemma och vad har jag då gjort här hemma?...


 Vaknade vid halv sju i morse trotts att jag faktiskt kunde sovit hur länge jag ville..trött var jag också ... anledningen till att jag vaknade var att mina kattungar bestämt att köra rally i sängen. De sprang fram och tillbaka i sängen ...jätte kul när bara matte låg i sängen, när inte husse är hemma finns mycket mera plats i sängen och den kan ju inte matte få använda själv.

 Frukost framför TVn, tittade på massa hjärndödande underhållning som t.ex Dora utforskaren , jätte bra program ....om man är barn alltså.

Jag har varit duktig och diskat, fyllt på vatten till mina snittblommor här hemma. Jepps jag har börjat köpa blommor till mig själv, 100kr för lite vardagslyx tycker jag känns helt okej men jag ska kanske inte göra det nu när lönen försvinner.


Nu funderar jag på att äta lunch och ta en tur på stan för att tröstshoppa, inte så ekonomiskt smart men jag blir gladare :)



Av Vivi - 1 oktober 2008 12:59


Mitt första inlägg i denna "bloggvärld"

Då var det höst, "bankkris", lågkonjunktur...en massa enlände enligt media.

Jag ska ju villigt erkänna... efter att ha tittat på ams-hemsida och letat efter nytt jobb så var det kanske inte världens bästa period att bli uppsagd från mitt nuvarande jobb.  Jahapp...vad göra nu?

Det finns inga jobb ute (jo jag vet men jag VILL inte jobba på McDonalds eller lokalvårdare på deltid). Med en arbetslivserfarenhet på ca 8 år, viss utbildning och med en jäklar drivkraft vill jag hitta en jobb jag kan satsa på!


Vad är det som gör att det är så svårt att få en fast heltidsjobb? Jag har ett bra CV, jag positiv och driven, serviceminded som bara den och i mina bästa år ... hmmm mina bästa år ... det kan ju vara där skon klämmer.

Feminismen har kommit långt men inte så långt... jag ÄR duktig, men jag närmar mig 30 har en sambo, lägenhet men inga barn.... aj aj aj.

Sedan om jag vill ha barn eller inte spelar ingen roll ... jag är en risk...

Kanske skulle jag överdriva i mina ansökningar, vara extrem, sticka ut...


Hej mitt namn är Viveca!

Jag är en glad tjej i mina bästa år!

Jag söker ett jobb med mycket utmaningar, gärna där jag får chansen att lägga ned mycket tid då jag har diagnostiserats som arbetsnarkoman.

Jag har en sambo som jag funder på att skaffa hus med så jag kommer vara beroende av att jobba mycket och vara trogen ert företag pga lånen.

Det är helt okej att jobba helger & kvällar då jag och min sambo ändå inte trivs så bra i varandras sällskap. Jag är dessutom steril så ni behöver inte bekymra en för någon framtida föräldrarledighet. Då jag går på sträng diet behöver jag inte så långa lunchraster.


Japp.... hey vilket företag skulle inte älska mig :)


Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards